Tigre de paper, editorial pel pensament crític.

Tigre de Paper | Edicions, és un projecte de cultura popular dins del món editorial, però també és un espai de transformació de les relacions socials en sí mateix.

Tigre de Paper | Edicions vol ser més que una editorial, pretén ser un projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana.

Així com Antoni Serra considera que “l’escriptor no és un ésser aïllat del context social on desenvolupa la seva activitat professional”,  des de Tigre de Paper | Edicions es considera que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat, i com a projecte editorial, té el deure de respondre i reflexionar sobre la forma, les necessitats i les lluites de la nostra societat.

Actualment, el món de la indústria editorial es troba immers en dos aspectes que al nostre entendre malmeten el desenvolupament cultural. D’una banda ens trobem amb la mercanitlització del sector, s’han anat configurant grans grups empresarials que pretenen dominar el mercat de l’edició de llibres i en conseqüència, la seva activitat va orientada i condicionada al guany empresarial en detriment de les relacions humanes i del contingut editorial. De l’altra, les obres més patrocinades sovint responen a la mateixa lògica empresarial, i esquiven penetrar en l’anàlisi social i posicionar-se al costat de les classes desafavorides.

A més a més, la societat de consum que ens han anat fabricant ha comportat una progressiva degradació de l’hàbit de la lectura. La recerca d’emocions instantànies, el defugir del treball intel·lectual, la destrucció del teixit social i de la consciència de classe i d’identitat col·lectiva, l’apatia generalitzada i l’educació del “donar-ho tot mastegat”, es contraposen a la lectura crítica i social.

Per això es vol sumar Tigre de Paper | Edicions al conjunt d’editorials i de projectes culturals que enfronten la cultura del consum i del mercat per construir cultura popular, i amb la pretensió de combinar el que s’entendria com una “eina militant”, en el sentit de crear materials de formació política i social per a aquelles persones que pertanyen a organitzacions i col·lectius que pretenen transformar la societat, amb uns materials literaris de fàcil lectura per a “tots els públics”, així s’inicia l’experiència editorial amb l’edició d’obres de novel·la i narrativa de qualitat i amb un contingut de crítica social.

Font: Tigre de paper


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: