Comencen les classes de català a la universitat de Hosei, Tòquio

Amb unes setmanes de retard, a causa de l’accident de Fukushima.

Aquesta setmana s’han iniciat a la Universitat de Hosei, Tòquio, els cursos de llengua i cultura catalanes a la Facultat d’Estudis Interculturals. Aquests cursos són el resultat d’un conveni subscrit entre l’Institut Ramon Llull i la universitat de Hosei. Els cursos que s’hi impartiran són, per una banda, de llengua, i per una altra, d’història i societat catalanes. A més, el conveni té com a finalitat realitzar-hi altres activitats acadèmiques i de recerca que contribueixin a la difusió de la cultura catalana.

L’any universitari al Japó comença a l’abril. Enguany les classes han començat amb bastant retard (a causa de la crisi de Fukushima) però amb un notable èxit pel que fa a l’assistència. Hi havia més de 20 alumnes a cadascun dels dos cursos, la majoria dels quals havien estat alumnes d’espanyol a la Universitat de Barcelona.

A més de la Universitat de Hosei, al Japó es pot aprendre la nostra llengua al Centre Català de Kansai (Osaka). A Corea, hi ha estudis de català a la Hankuk University of Foreign Studies.

El nou lectorat de Tòquio s’ha pogut fer realitat gràcies a la implicació del professor Ko Tazawa, catalanòfil, traductor i catedràtic del departament d’Estudis Interculturals d’aquesta universitat. Tazawa va arribar a Barcelona per primera vegada l’any 1979 per aprendre castellà, i l’efervescència de Catalunya el va captivar de tal manera que, vint anys més tard, es va doctorar en Filologia Catalana. L’any 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca d’agermanament entre les cultures catalana i japonesa i, a banda dels diccionaris català-japonès, japonès-català ha publicat la traducció al japonès de Tirant lo Blanc, La pell freda, Camí de sirga i una antologia de contes de Quim Monzó, Montserrat Roig, Joan Perucho, Sergi Pàmies i Manuel de Pedrolo, entre d’altres.

Exàmens de llengua catalana a 76 ciutats

L’inici d’estudis de llengua i cultura catalana a Tòquio posa de manifest l’interès que desperta la nostra llengua a l’exterior. Així es fa palès també en els exàmens  dels diferents nivells de llengua catalana que l’Institut Ramon Llull realitza fora del domini lingüístic. Enguany, el nombre d’inscrits s’ha incrementat en un 11% arribant als 1.168.

Demà dissabte se celebrarà la primera convocatòria, amb els nivells bàsic i elemental. El 21 de maig s’examinaran els nivells superior i intermedi mentre que el 4 de juny es faran les proves de suficiència.

En total, 76 localitats de 32 països diferents acolliran aquests exàmens en què els alumnes obtenen un certificat oficial de coneixements de llengua catalana. Des de l’any 2003, l’Institut Ramon Llull s’encarrega de convocar aquests exàmens, que són oberts a tothom qui vol obtenir un reconeixement oficial dels seus coneixements de llengua catalana fora dels territoris de parla catalana.

Font: Institut Ramon Llull

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: