Conveni per impulsar el Primavera Pro

Amb aquest conveni es dóna suport a la celebració d’aquesta trobada internacional de la indústria musical, que enguany aplegarà 600 professionals, un 60% dels quals són estrangers

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el director del festival San Miguel Primavera Sound, d’Alberto Guijarro, i el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera, han presentat el conveni de col·laboració per realitzar la trobada internacional de la indústria musical PrimaveraPro 2011. Mitjançant aquest acord, el Departament de Cultura, a través de l’ICIC, destina 120.000 euros a donar suport a la consolidació i creixement del PrimaveraPro 2011.

El conseller de Cultura ha qualificat el PrimaveraPro com a “campus d’anàlisi i estudi en el sentit més pragmàtic de la paraula” i ha ressaltat que serà “referència per a la gent que treballa en el món de la música”. El conseller ha apuntat que la trobada “ofereix una bona oportunitat perquè és una iniciativa d’aquí que es desplega amb molta qualitat” i s’ha mostrat convençut que “enfortirà la dimensió dels festival com a focus d’acció musical i de coneixement”.

El director de l’ICIC, Fèlix Riera, ha ressaltat que amb el conveni signat avui s’inicia una nova etapa pel que fa el suport que l’organisme atorga als festivals de música, atès que amb el PrimaveraPRo es fa “un esforç marcat en el temps i una política d’impuls, però que, una vegada agafi velocitat de creuer en la seva gestió, l’ICIC farà un pas enrere per pensar en altres apostes de l’àmbit de la música o en reforçar altres propostes del San Miguel Primavera Sound”.

El PrimaveraPro és un mercat de música independent i una plataforma de professionals del sector que se celebra en paral·lel al festival San Miguel Primavera Sound, del 26 al 28 de maig. Permet crear sinèrgies i afavorir l’activitat en el sector, atès que aprofita la projecció i l’activitat a l’entorn del festival internacional de música independent San Miguel Primavera Sound, que genera un gran volum de negoci i que és un punt de trobada d’un gran nombre de professionals del sector.

En aquest sentit, el conseller Mascarell ha destacat la importància del festival San Miguel Primavera Sound, que ha qualificat com “un gran portaavions que funciona amb agilitat de veler” i ha elogiat la seva capacitat de reinventar-se.

Aquest esdeveniment aplega premsa especialitzada i organismes dedicats a la promoció cultural i a l’exportació de la música.  També hi participen agents i representats d’artistes; promotors i organitzadors de festivals i altres esdeveniments culturals; professionals de la indústria discogràfica; responsables de les àrees de cultura d’entitats i administracions públiques; propietaris i promotors de discoteques; premsa especialitzada; i totes les persones que vulguin posar en marxa un projecte relacionat amb la música professional.

El San Miguel Primavera Sound aplega els mitjans de comunicació nacionals i internacionals més rellevants i de referència en el sector.  Enguany es preveu que s’acreditin 1.350 mitjans, un 40% dels quals són estrangers. Aquest fet ajudarà a potenciar la imatge de Barcelona al món i també ha de ser un clar suport per donar a conèixer a nivell internacional la producció musical de Catalunya.

El PrimaveraPro té un format més dinàmic i informal que les fires tradicionals per facilitar els contactes entre els participants. Enguany aplegarà 600 professionals, un 60% dels quals són estrangers, i comptarà amb la participació de 22 empreses catalanes. L’objectiu és arribar a 2.000 participants en els propers 4 anys.

La trobada actua com a motor econòmic per al sector de la música independent i alhora esdevé un aparador de la música en viu que s’hi projecta. Per aquests motius aquest esdeveniment és clau per a la internacionalització de la música realitzada a Catalunya. A més, projecta la imatge de Barcelona com a centre internacional de negocis i de promoció cultural. A banda, altres sectors econòmics de la ciutat, com el de l’hoteleria, es beneficien d’aquest esdeveniment.

PrimaveraPro 2011

El PrimaveraPro 2011 tindrà com a centre d’operacions l’Hotel ME, situat al Parc Central del Poblenou. S’hi han programat trobades, conferències, tallers, recepcions, showcases (aparadors de música en viu), etc.

Per tal de generar nous marcs de negoci, compta amb un web que s’ha posat en marxa mesos abans del festival i que és un espai relacional per a tots els professionals del sector. També ha programat showcases a un escenari associat al PrimaveraPro i a diverses sales i parcs de la ciutat per mostrar noves propostes emergents dels diferents segells convidats. A més, oferirà meeting points de dia i de nit, en els quals s’hi ha programat xerrades, networkings, àrees de treball i punts de trobada informal.

Font: ICIC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: