Per Santa Tecla 2011, diada castellera amb 5 colles.

La Colla Joves Xiquets de Valls completa el cartell format per Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls

Els representants dels Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van presentar, dimarts a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona, la jornada castellera del primer diumenge de festes de la festa major de Santa Tecla. Enguany, el canvi principal serà l’assistència de la Colla Joves Xiquets de Valls fent que el nombre de formacions a plaça passi de quatre a cinc per primer cop des de que es realitza aquesta diada.

Al llarg d’aquests anys s’ha aconseguit que Tarragona hagi entrat novament en el calendari del món casteller de primer nivell.Tanmateix, les festes de Santa Tecla han retrobat un element que havia estat característic en el segle XIX i alguns anys del segle XX: la participació de les millors colles del món casteller.

Enguany, però, s’ha decidit per fer un pas endavant amb aquesta diada per un triple pretext:

  • La proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO
  • El 160è aniversari del primer castell de 9 documentat de la història, realitzat a Tarragona l’endemà de Santa Tecla
  • L’assentament definitiu de l’actuació entre les de primer nivell tant pels castells assolits com per la combinació d’elements tradicionals amb altres que busquen una evolució positiva pensant en el dinamisme de la diada

Per aquest motiu, l’organització ha volgut fer un pas endavant en el nivell i importància de l’actuació convidant, a més a més de les dues colles habituals, la Colla Joves dels Xiquets de Valls.

També cal dir que des de la primera edició, l’organització de la diada del primer diumenge intenta treballar, juntament amb les colles, aspectes que són molt importants per al bon funcionament, com és: l’acte de sorteig d’entrada a plaça i d’actuació, el ritual d’entrada a plaça amb la concentració prèvia de les colles, un protocol d’actuació fàcil d’entendre, un dispositiu sanitari i mèdic complet i una bona col—locació de la canalla a l’interior de l’Ajuntament. Enguany, a més, s’hi afegeixen diverses reunions amb els caps de colla i caps de pinyes per tal d’aconseguir que l’actuació tingui una agilitat agradable per a l’espectador.

Tot i que encara no es coneixen les mesures que prendran les colles per escurçar la durada de la jornada, la intenció és la de mantenir el sistema actual de rondes. D’aquesta manera, es disposaria de cinc rondes destinades a realitzar els tres castells habituals, sense l’opció de repetir cap castell en les rondes regulars.

El sorteig de l’ordre d’actuació es realitzarà el proper 3 de setembre.

Més informació: Tarragona Ràdio i El Pati digital

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: