Biel Majoral presenta Mallorca a Belgrad

Biel Majoral ha presentat aquests dies la història i la cultura de Mallorca i de les Balears a la capital de Sèrbia. Majoral va impartir un seminari a la Facultat de Filologia de la universitat de Belgrad, adreçat als més de 150 estudiants de català d’aquesta Facultat.

Al llarg de tres sessions, el cantautor va introduir a l’alumnat serbi la història de Mallorca des de l’arribada del rei Jaume I a l’illa fins a l’actualitat, amb referències també a Menorca, Eivissa i Formentera i a la resta de territoris de parla catalana.

Majoral va presentar també el romancer català, posant-lo en relació amb els romanços d’altres llengües romàniques com la castellana, la portuguesa i l’occitana. A més, va delectar l’alumnat serbi amb el cant d’alguns romanços, cançons populars i poesies de les Balears. En diverses ocasions al llarg del seminari el músic va tocar la ximbomba i tot sovint va ser acompanyat per la guitarra del seu fill, Jordi Majoral.

L’estada dels Majoral a Belgrad va cloure el dissabte 14 a la nit amb un concert de música tradicional mallorquina, seguit d’una festa catalana, en un bar del centre de la ciutat.

Lliurament dels premis Sant Jordi
Coincidint amb l’estada de Biel Majoral a Belgrad, es va celebrar el lliurament dels premis “Sant Jordi” als millors relats en català d’estudiants de la universitat de Belgrad. Jovan Djokic, Milica Gavrilovic i Stefan Kovljanin van rebre els primers premis de cadascuna de les tres categories dels guardons “Sant Jordi”, dedicats enguany a narracions policíaques. El primer premi està dotat en 65 euros en metàl·lic i el monogràfic en una edició de luxe en quatre idiomes intitulat Tot el que cal saber sobre la cultura catalana.

Font: Institut Ramon Llull

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: