Cervera acull una jornada d’estudi i reflexió sobre la Festa del Corpus.

Un any més, el Museu Comarcal de Cervera convoca la jornada “Reviure el patrimoni” la qual té per objectiu abordar una temàtica patrimonial. En aquesta ocasió, i com a celebració del 600 aniversari de les primeres Ordinacions del Corpus i del fet diabler a Cervera (1411 – 2011), es dedica a l’anàlisi de la celebració del Corpus i la posada en comú de les diferents iniciatives que, actualment, es duen a terme al nostre territori.

Formes i continguts en les representacions de cultura popular:
La celebració del Corpus
1411 – 2011
600 Aniversari de les primeres Ordinacions del Corpus i del fet diabler a Cervera
Cervera, 4 de juny de 2011

La ciutat de Cervera és rica en manifestacions de cultura popular i sobretot, en quantitat i qualitat d’associacions que es dediquen a la seva recuperació, difusió i gaudi. En aquest sentit, el Museu Comarcal de Cervera, per voluntat i vocació pròpia, per inscripció a un territori concret i com a membre també de l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya, vol estar al costat de la societat civil en qualsevol dels aspectes que puguin ajudar i contribuir a un major coneixement del nostre patrimoni (material i immaterial) i a la seva recuperació i nova interpretació.

Així doncs, la jornada d’enguany us convida a fer un repàs per les formes i la simbologia que acompanyen la celebració d’una festa prou emblemàtica com és el Corpus i, al mateix temps, us convida a conèixer les noves propostes de recuperació en què s’està treballant a la nostra comarca a través, també, de l’experiència d’altres indrets on fa temps que treballen en aquesta mateixa línia.

Tot plegat, una jornada d’estudi i reflexió que pretén posar en valor les diferents manifestacions de la cultura popular, entendre els seus orígens, el seu abast i la necessitat de “reconèixer-les”.

Per més informació:

Museu Comarcal de Cervera
Telefòn: 973.53.39.17
museu@museudecervera.cat

Font: Festes.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: