Les dues colles castelleres nord-catalanes juntes per la Bressolada

Els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir van voler recolzar així l’ensenyament del català a la Catalunya del Nord

Un any més les colles castelleres de la Catalunya del Nord van participar a la Bressolada per recolzar l’ensenyament en català a casa nostra. L’actuació va començar amb els pilars de 4 d’inici, amb una particularitat, pel que fa del pilar dels del Riberal. En efecte, el Castellers del Riberal van portar a plaça un pilar de 4 “infantil” on tots els components del pilar, de l’enxaneta fins al baix, formen part de la mainada de la colla. El primer cordó de pinya d’aquest pilar també va ser format amb el jovent del Riberal. En una festa com la Bressolada, on la mainada hi és protagonista, els verds també van voler “posar de relleu la importància de la mainada en una colla castellera”.

Després dels pilars, els Castellers del Riberal van obrir plaça descarregant la primera torre de 6 de la temporada. Els Angelets del Vallespir, que actuaven segons, van optar pel 3de6, un castell que va quedar-se en “carregat” ja que va fer llenya quan l’enxaneta començava a baixar.

En segona ronda els del Riberal afrontaven un dels objectius de la diada, el 4de6 net, un castell que van aconseguir descarregar i que podria convertir-se en un 4de7 diumenge que ve durant la Diada d’Identi’CAT a Bao, el vilatge d’on son originaris. La resta de la actuació dels Angelets quedaria marcada per la caiguda del primer castell. A la segona ronda van intentar un 5de5, un castell treballat però que van aconseguir descarregar.

Per la ultima ronda de castells, els verds del Riberal van descarregar el 3de6 amb l’agulla al mig, mentre que els blaus del Vallespir van desmuntar un intent de torre de 6 per indecisió de la mainada. En la ronda de pilars final els Castellers del Riberal van descarregar el segon pilar de 5 de la temporada. Els Angelets del Vallespir van preferir muntar un castell, va ser un 3de5 que acabaria tancant l’actuació.

Després d’aquesta diada, els Castellers del Riberal ja pensen en l’actuació d’Identi’CAT d’aquest proper diumenge. Per això conviden” tots els amics de la colla i tots els qui vulguin descobrir els castells a participar a un assaig especial aquest dimarts 31 de maig a 20h al Fogar Rural de Bao”.

Més fotografies

Font: El Punt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: