El ‘Corpus del Patrimoni Culinari Català’.

El receptari mes complert sobre la gastronomia catalana.

L’Institut Català de la Cuina ha editat el ‘’Corpus del Patrimoni Culinari Català’’, després de vuit anys d’investigació surt aquesta nova edició revisada i ampliada, que conte 1.136 entrades.

Aquesta obra presenta les receptes numerades i ordenades alfabèticament, amb la intenció de fer ‘un diccionari de la nostra cuina’ en que les definicions son les receptes.

El comitè científic que garanteix el rigor de l’estudi ho explica a la introducció: ‘…s’ha revisat i s’ha ampliat tant la metodologia utilitzada com el contingut del primer ‘Corpus’. Per dur a terme aquesta tasca s’han tingut en compte tant les mancances observades en la publicació anterior com els comentaris i els suggeriments rebuts de particulars i professionals de la restauració. Així mateix, s’ha dut a terme la consulta de noves fonts bibliogràfiques. També s’han fet treballs monogràfics sobre determinats productes, que han donat lloc a la recollida de les receptes tradicionals que s’hi associen. Igualment, han estat consultades les administracions locals que han dut a terme campanyes de promoció de productes i receptaris locals. Se’ls va facilitar un qüestionari per a la recollida del receptari de la zona. Finalment, s’han analitzat més de 1.200 cartes de temporades diferents dels restaurants associats i s’ha construït una xarxa de col·laboradors (principalment restauradors), coneixedors de la cuina tradicional, amb la finalitat de poder-los fer consultes puntuals. El buidatge d’aquestes cartes ha permès de confeccionar una base de dades de noms de plats molt útil per a veure quins són els noms que perduren i quins evolucionen, perquè els noms dels plats clàssics no sempre es corresponen amb les elaboracions tradicionals.’

El primer ‘Corpus Culinari de la Cuina Catalana’, editat per Columna, va sortir el desembre del 2006 on hi havien recollides 900 receptes, i es va fer amb la intenció de ampliar el receptari.

Aquesta nova edició n’és el resultat, és l’inventari més exhaustiu i pràctic dels plats tradicionals del Principat.

Una acció mes que des de l’Institut Català de la Cuina, s’estan duent a terme per demanar de manera oficial a la UNESCO que declari la gastronomia catalana patrimoni cultural immaterial de la humanitat, segons explica la directora de la institució, Pepa Aymamí.

  • Nom: Corpus del Patrimoni Culinari Català
  • Preu: 40 €
  • Editorial: La Magrana
  • Data de publicació : 10/02/2011

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: