Cervera celebra 600 anys de diables amb un intens programa d’actes

Per tal de commemorar els 600 aniversari del primer indici del fet diabler a la nostra ciutat, les ordinacions de Corpus del 9 de juny de 1411, els Diables de Cervera “Carranquers” hem organitzat un variat programa d’activitats des del mes de juny fins a mitjans de setembre de 2011.

L’origen dels elements festius de la ciutat de Cervera cal esbrinar-los a través de la festa de Corpus, l’inici de la qual es remunta a finals de s.XIV. En les ordinacions de Corpus de 1411 apareix la primera referència al fet diabler a Cervera:  “… Primerament, vayen Lucifer e los diables…”. De totes maneres no hem d’entendre els referents al fet diabler al llarg d’aquests 600 anys com una continuació del mateix model de diables.

La història contemporània del fet diabler a la nostra ciutat, està intimament lligada a la festa de l’Aquelarre, trobem en la Confraria d’Animació la Matraca l’antecedent contemporani més directe, o com “Grepp Bruixots”, colla de diables desapareguda. Actualment el Fet Diabler a Cervera es representat pels Diables de Cervera “Carranquers”, hereus directes de la Matraca, es tracta d’una colla de diables tradicional nascuda l’any 1994 que adapta el model penedesenc. Des de’l 2004 realitza el Ball Parlat, el dissabte de Corpus a la plaça Major.

El programa inclou les següents activitats:

Esperem que ens acompanyeu durant la celebració participant en els actes que hem preparat per fer difusió i donar a conèixer la història del fet diabler a Cervera.

Més informació: http://www.fetdiablercervera.cat/

Font: Festes.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: