Conveni amb Unescocat per promoure el patrimoni immaterial

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i el Centre UNESCO de Catalunya han signat aquest migdia un conveni de col·laboració que té com a objecte principal desenvolupar diversos projectes de promoció del patrimoni immaterial. La CCCC i Unescocat ja fa anys que col·laboren, donat que totes dues institucions havien format part de la comissió impulsora de la candidatura dels castells a la llista del patrimoni cultural immaterial, però amb aquest conveni formalitzen la col·laboració.

De fet, Anna Guasch, presidenta de la CCCC, ha explicat que tot i que la nominació dels castells per la Unesco -el 16 de novembre passat- havia estat una fita excepcional, la feina no havia acabat, ben al contrari: “Ara comença la segona part, que és treballar per divulgar què és el patrimoni immaterial i quins són els valors dels castells”. Guasch, a més, ha assegurat que l’assessorament i coneixements aportats per Unescocat havien estat fonamentals per l’èxit de la candidatura.

Per la seva banda, Miquel Àngel Essomba, director d’Unescocat, s’ha mostrat igualment satisfet que la candidatura dels castells els havia permès “complir amb la nostra missió: fer present Catalunya i la seva cultura a la Unesco, i fer present la Unesco a Catalunya”. Essomba ha qualificat el patrimoni immaterial com “el patrimoni del segle XXI, del gest, de la paraula, el que portem totes les persones”.

Tots dos, a més, han coincidit en què el reconeixement dels castells a la Unesco no es devia tant a l’espectacularitat dels mateixos, sinó a d’altres valors dels castells com ara la solidaritat, el treball comú, la inclusió o l’amateurisme. “La Unesco té clar que la cultura ha de ser un motor viu de desenvolupament social, i està clar que els castells compleixen aquesta funció”, ha dit Essomba.

Font: CCCC

compartir continguts
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: