L’Anella Cultural connecta escenaris simultanis a 4 ciutats catalanes en el marc del festival ‘SonarKids’

El músic Guillamino va coordinar aquesta experiència musical interactiva, en què nens i nenes van poder participar en el procés de creació d’una composició de música electrònica

Es van connectar escenaris a Barcelona, Granollers, Manresa i Vilanova i la Geltrú

L’Anella Cultural, coliderada pel Departament de Cultura, posa en xarxa les grans instal·lacions culturals amb les institucions per afavorir la innovació, la descentralització i la interactivitat

El passat diumenge, 19 de juny, el músic Guillamino va coordinar el taller After Kids Club, una experiència musical interactiva que s’emmarca en el festival SonarKids, en què nens i nenes de Barcelona, Granollers, Manresa i Vilanova i la Geltrú van participar en el procés de creació d’una composició de música electrònica en temps real.
Aquest taller creatiu, que va tenir lloc entre les 12 i les 14 hores i les 16.30 a les 19 hores, es va fer a través de l’Anella Cultural, un projecte inscrit al programa Cultura en Gira i coliderat pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, en què també participen l’Institut de Cultura de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa de Municipis Transversal. Aquest projecte té com a objectiu posar en xarxa les grans instal·lacions culturals de Catalunya i interconnectar-les amb les institucions per afavorir la innovació cultural, la descentralització i la interactivitat, i alhora apropar les noves tecnologies i el llenguatge audiovisual a la creació cultural i la societat.
After Kids Club pretén explicar amb claredat els mecanismes propis de la creació musical electrònica i situar en l’eix central de l’activitat la comunicació telemàtica entre ciutats. Per això la proposta fomenta la participació activa dels més petits en escenaris simultanis connectats per l’Anella Cultural.
Els quatre escenaris simultanis d’aquest peculiar afterhours diürn van ser el MACBA a Barcelona, Roca Umbert Fàbrica de les Arts a Granollers, el Teatre Kursaal a Manresa i l’Espai Neapolis a Vilanova i la Geltrú. Tres professionals de la música electrònica, Cauto, Koulomek i Drome, i un director, Guillamino, van oficiar simultàniament aquesta experiència a les quatre ciutats, interconnectades mitjançant l’Anella Cultural. Aquesta connexió va permetre veure i sentir què passava a cadascuna d’elles, i reforçava la màgia que entranya el procés creatiu amb la comunicació entre ciutats en temps real. La comunió final esdevindria quan les músiques que sonaven a cada ciutat es fusionessin en una de sola. Com si d’una sola taula de discjòqueis es tractés.
Els nens van poder intervenir de forma contínua en el procés creatiu, treballant conceptes com l’espai musical i intervenint directament en la creació dels sons. After Kids Club va esdevenir durant una estona un laboratori on els més petits governaven l’espai musical. L’espectacle va tenir forma de taller en determinats moments, ja que el públic infantil demanava una especial atenció i un enfocament que fos al mateix temps entretingut i pedagògic. Per això, es va procedir per tal de buscar la continuïtat en la música i la creació de dinàmiques de pujades i baixades d’intensitat.
Aquest taller estava inclòs dins de la programació de SonarKids, que celebrava enguany la seva tercera edició amb una programació musical plena de shows de primer nivell, amb les actuacions del grup portuguès Buraka Som Sistema, el discjòquei i locutor britànic de la BBC Radio 1, Gilles Peterson, el grup de pop juvenil Papa Topo, la formació “indie” Polock, els contes cantats de Barbara i Els Morenos, el set de dj Amarelo i les habilitats als plats dels nens Pioneer DJ Kids. La programació també incloia un gran nombre d’activitats pensades per a la participació i creació col·lectives, com una masterclass d’street dance, construccions amb cubs sonors, o tallers de djs, beatbox i skate, entre moltes altres propostes entre les que trobem l’After Kids Club.
Per obtenir més informació sobre l’Anella Cultural cliqueu aquí
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: