Canigó 125 veus.

La Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic proposen una lectura completa i polifònica de Canigó a Internet, l’espai ideal per on navegarà el missatge que proclama que Canigó existeix, que és aquí: una muntanya, un poema, una pàtria, un futur.

El poema consta de 4334 versos, amb mètriques diverses, repartits en dotze cants i un epíleg. Per al lector d’avui, llegir o rellegir aquests versos immortals sentint-los declamar per 125 veus diferents, tantes com anys fa que els van llegir els seus primers lectors, ha de constituir una experiència de lectura inèdita.

Durant 125 dies s’han pogut projectar 125 vídeos amb 125 veus diferents llegint el poema de Canigó que consta de 12 cants i un epíleg.

La primera veu que va engegar tal projecte va ser Lluís Soler. Altres lectures protagonitzades per Albert Om, Perejaume, Maria de la Mar Bonet, Enric Cassasses, Vicent Partal, Montserrat Abelló, M. Antònia Oliver, Gerard Quintana, Gisela Bellsolà, Joan-Lluís Lluís, entre altres, també es poden visualitzar a la xarxa. En el portal  Youtube es poden visualitzar aquestes lectures. També a través de les xarxes socials s’ha pogut fer difusió d’aquest esdeveniment, així com crear interacció amb el públic que ha pogut observar aquests vídeos o fragments del Canigó. Un exemple clar d’això ha estat el hashtag #canigo125

Per què 125?

Per celebrar els 125 anys de la primera edició de Canigó de Jacint Verdaguer (1886). Un llibre que ha esdevingut símbol de la nostra cultura i forma part de l’imaginari col·lectiu dels catalans del nord i del sud de la serralada pirinenca.

A l’era de la globalització, en uns moments de canvis revolucionaris en el món dels llibres i de l’edició, cal fer –com fan els protagonistes de la pel·lícula Fahrenheit 451- que els llibres es llegeixin en el format que sigui i s’interioritzin per salvar la identitat d’un poble que des de fa 125 anys veu en el Canigó el reflex de la història que li és pròpia.

Font: Canigo125.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: