FiraTàrrega potencia la seva internacionalització

La 31a edició de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 8 a l’11 de setembre, és la primera sota la direcció de Jordi Duran, però ja permet veure pinzellades de les seves tres grans directrius del seu mandat: la promoció, l’estímul i l’estudi de les arts de carrer; l’impuls a la creació transnacional; i, donar espai al discurs contemporani. I tot, amb un pressupost d’1.299.681 euros, un 10% menor que el de l’any passat.

Així, el certament enguany potencia de forma notòria l’aposta com a espai d’aparador i plataforma d’internacionalització de les companyies catalanes, tant de carrer com de sala.

Així, Tàrrega torna a liderar la xarxa Meridians, que agrupa nou festivals europeus d’arts de carrer, i sota la qual s’emprèn el projecte TransAC, que comporta la coproducció de quatre espectacles, un d’ells amb el suport de la FiraTàrrega: El guia, de la Reial Companyia de Teatre de Catalunya, amb tutoria artística de la companyia anglesa Cie. Metro-Boulot-Dodo i col·laboració en la dramatúrgia de Jordi Oriol.

D’altra banda, la Fira conjuntament amb el londinenc Greenwich + Docklands International Festival, coprodueix el projecte anglo-català Gravity, un programa de dansa, teatre físic, circ i instal·lació, inspirat en la força de la gravetat. Els artistes que integren aquest programa són Acrojou, Max Calaf, Chameleon Company, Company FZ, Llorenç Corbella, Fet a Mà, Guixot de 8, Res de Res i Up & Over It.

FiraTàrrega 2011 serà inaugurada per l’espectacle Entròpic, de Los Galindos, creat per a l’ocasió. Es tracta d’un espectacle de circ de carrer de gran format amb tres escenaris, 20 artistes i música en directe.

Activitats professionals

FiraTàrrega millora en aquesta edició La Llotja, on es concentra el mercat de compravenda entre els diferents agents de les arts escèniques que assisteixen a la Fira (companyies, programadors, representants, promotores, etc.). Enguany es trasllada a un pavelló de gran capacitat i amb tots els serveis a 5 minuts del centre de Tàrrega. En l’edició de 2010, van assistir a la fira 788 professionals, 192 dels quals eren estrangers.

Dins de les activitats dirigides a professionals, la Fira acollirà el projecte la Vitrina Iberoamericana, que portarà a Tàrrega tres companyies seleccionades i una delegació de professionals que presentaran el panorama de les arts escèniques iberoamericanes.

A més, el certamen també acollirà el seminari Mapping the terrain, una trobada entre programadors i professionals de festivals europeus i quatre organitzacions de referència dels països de l’est de la Unió Europea. L’objectiu d’enfortir els contactes personals entre promotors de l’est i l’oest.

Font: Cultura 21

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: