Andreu Martín guanya el Premi Sant Joan de literatura catalana

L’escriptor barceloní de novel·la negra Andreu Martín ha guanyat la 31a edició del Premi Sant Joan Unnim de literatura catalana amb Cabaret Pompeya. El guardó, un dels més ben dotats en llengua catalana (60.000 euros lliures d’impostos, a banda dels drets d’autor), s’ha lliurat aquest dimarts al vespre al Saló Modernista d’Unnim a Sabadell.

L’altra finalista al Premi Sant Joan Unnim ha estat No se senten ocells, del també barceloní Antoni Carrasco i Hortalà. A banda, quatre originals més també han assolit les darreres deliberacions del jurat: Aigua molla, de Josep Cuello Subirana; Els dies desfigurats, de Ferran Sáez Mateu; El quadern suís, de Quim Torra i Pla, i Ningú no pot enganyar els morts, de Collatius (pseudònim).

Cabaret Pompeya, que comercialitzarà Edicions 62, és una novel·la policíaca i història que retrata la Barcelona del 1900 al 1945 a través de tres amics que es coneixen al music hall que dóna nom a l’obra.

El jurat estava format per Pera Gimferrer, Giuseppe Grilli, Vicenç Villatoro, Joan Barril –com a guanyador de l’última edició del premi– i com a secretari, el delegat de l’Obra Social d’Unnim a Sabadell, Joan Carles Sunyer.

Enguany, als guardons s’havien presentat 78 obres, esdevenint la segona edició amb una participació més alta (al 1996 hi van concórrer 81 originals).

Font: Cultura 21

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: