La coproducció catalano-anglesa ‘Gravity’ arriba al Festival Greenwich + Docklands de teatre

Vuit companyies de teatre angleses, catalanes i balears participaran el 24 de juny en la primera jornada del Festival Greenwich + Docklands. Es tracta de Gravity, un muntatge amb dansa, teatre físic, circ i instal•lació, tot inspirat en el joc escènic que pot donar la  força de la gravetat.

Gravity és una coproducció de Greenwich & Docklands i FiraTàrrega, i arriba a Londres amb el suport de l’Institut Ramon Llull (IRL).

El festival Greenwich + Docklands és un dels més importants d’Europa i s’allargarà fins al proper dia 2 de juliol. Gravity es presentarà també el proper mes de setembre a la Fira de Tàrrega. Diverses actuacions d’artistes britànics i catalans són presentades en un espai a l’aire lliure que permet una recepció única, un passeig al llarg del qual els espectadors descobriran girs sorprenents, salts, caigudes i equilibris. Les companyies catalanes i balears que participen a Gravity, cadascuna amb una part del muntatge, són les següents:

Res de res + Circo Dux: Pontes.

Max Calaf: Somewhere… nowhere! i Why do I have wings if I can’t fly?

Fet a Mà: Pieces a pied.

Guixot de 8: Gargot d’escultura.

Per la seva banda, les quatre companyies angleses són:

Company Chameleon: Search and find it.

Up and Over it: Irish Dance for the post-pop generation.

Acrojou Circus Theatre: Urban Rotations.

FZ Company, amb la col•laboració de Llorenç Corbella.

Aquesta actuació teatral forma part del programa cultural al Regne Unit que l’Institut Ramon Llull ha organitzat sota l’epígraf de Miró & Catalan Culture, amb dansa, música, teatre i arts visuals. El programa coincideix amb la gran exposició retrospectiva dedicada a Joan Miró a la Tate Modern, amb el títol The Ladder of Escape.

Els currículums de les companyies catalanes i balears són aquests:

Cia. Guixot de 8. 

Companyia que porta 20 anys dedicats a inventar jocs a partir de residus, en una trajectòria que els ha portat per 26 països dels 5 continents i unes 800 poblacions d’arreu del món. Han jugat en contextos tant variats com la Global March de Ginebra (1997), la inauguració del Festival Awesome de Perth, Austràlia (2006), a l’Europ’Art 09 de Ginebra, etc. i aquest any al Festival d’Avinyó.

Fet a mà.

Formada a l’escola de Circ Rogelio Rivel a Barcelona i a l’Ecole des arts du cirque Le Lido de Toulouse. Participants al projecte de circ-que-o. Actualment, la companyia treballa amb la Cia. Le cirk Oblique.

Max Calaf.

Artista circenc format a l’escola de circ Rogelio Ribel de Barcelona, en l’especialitat de trampolí. L’any 2007 amplia els seus coneixements en altres disciplines escèniques a l’escola superior de circ de The Circus Space de Londres. Els seus interessos són mesclar altres tècniques amb el trampolí, així com el teatre físic, la dansa contemporània i la manipulació d’objectes.

Res de Res. 

Res de Res va néixer a Mallorca, amb l’estrena de l’espectacle Ícars, l’any 2000. Centra el seu treball en el teatre del circ. Atenent a la seva adaptació a nivells teatrals, la companyia aporta un treball diferent i de qualitat que intenta mesclar diferents llenguatges escènics, tals com el circ, el teatre de text i el teatre visual. Aquest llenguatge propi es consolida amb el seu espectacle Mara, al 2003 i s’enriqueix a Tempo, introduint la música en directe.

Font: IRL

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: