Artistes catalans d’arrel es projecten internacionalment gràcies a la Fira Mediterrània

La Fundació Fira Mediterrània de Manresa ha generat dos programes d’internacionalització d’artistes catalans d’arrel que es presenten a Itàlia i Suècia durant els mesos de juny i de juliol.

Es tracta d’una quinzena d’actuacions que afavoreixen la presència dels artistes del nostre país en el mercat internacional. En ambdós casos la Fira manresana ha preseleccionat una bateria d’artistes catalans, que finalment han estat triats per les organitzacions italiana i sueca.

Jordi Molina i la seva tenora i la formació So Nat, que basa el seu repertori en la gralla i el timbal de concert, han actuat del 19 al 24 de juny al Festival delle Province, que es desenvolupa a dotze localitats de la província de Sàsser, a l’illa de Sardenya.

La segona expedició catalana, els percussionistes Lluís Molas i Enric Montsant, viatjaran a Suècia per participar en el Secret Festival (Hemlig Festival) entre el 29 de juny i el 2 de juliol. En aquest Festival nou músics procedents de cinc països diferents -Catalunya, Estònia, Irlanda, Itàlia i Suècia- treballen intensament durant quatre dies per crear un concert de cinquanta minuts. Els participants aporten els seus estils, per tal que el grup resultant experimenti nous arranjaments. De l’experiència se’n deriven quatre concerts en terres de Suècia, en diferents localitats de l’illa d’Öland.

El Secret Festival compta amb el suport de la Unió Europea a través del seu programa “Leader” 2009-2012. La Fira Mediterrània de Manresa també rebrà el proper mes de novembre el grup artístic resultant de l’experiència a Suècia.

Font: Departament de Cultura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: