Miquel Barceló ven un quadre per 4,4 milions d’euros i es converteix en l’artista espanyol viu més cotitzat

L’obra de l’artista mallorquí “Faena de muleta” s’ha venut per una xifra rècord. Després de subastar aquest quadre per més de 4,4 milions d’euros, Barceló pren el relleu al pintor Antonio López com a artista viu més cotitzat d’Espanya. L’Institut Ramon Llull va utilitzar un dibuix de Barceló com a imatge institucional a la Fira de Frankfurt 2007 amb el lema Cultura catalana, singular i universal

La premsa internacional se’n fa ressò. Miquel Barceló s’acaba de convertir en l’artista viu més cotitzat d’Espanya després que aquest dimarts un comprador hagi adquirit per 4,4 milions d’euros el seu quadre Faena de muleta a la prestigiosa sala de subastes Christie’s. Es tracta d’una nova xifra rècord per a l’artista felanitxer després que el passat mes de febrer es vengués el seu quadre Tres ics per 1,5 milions d’euros.

Faena de muleta és l’exemple més important de la sèrie de Barceló sobre el món dels toros. Concebut com una pintura en tres dimensions, va ser pintada l’any 1990. Els experts l’havien valorat en 2 milions d’euros, una quantitat que s’ha duplicat a la subhasta d’aquest dimarts. El quadre, propietat d’un col·leccionista privat suís des de 1991, ha estat adquirit per un comprador desconegut.
D’aquesta manera, Barceló es consolida com un dels artistes mallorquins amb més projecció internacional.

Font: IRL

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: