FIRATÀRREGA, PRESENT A LONDRES A L’ESTRENA DE ‘GRAVITY’, UNA COPRODUCCIÓ AMB EL FESTIVAL BRITÀNIC GREENWICH & DOCKLANDS

FiraTàrrega ha estat present, el passat cap de setmana, al festival londinenc Greenwich & Docklands, en l’estrena del muntatge ‘Gravity’, un projecte que ha estat coproduït entre els dos certàmens, fruit de la unió de sinergies entre ambdós. Aquesta coproducció catalano-anglesa,

en la qual hi intervenen 8 companyies —quatre de britàniques, tres de catalanes i una de balear—, és un pas més en l’aposta per la i

nternacionalització de les arts de carrer catalanes, un dels quatre eixos del Programa de Suport a la Creació 2011 que impulsa FiraTàrrega amb l’objectiu de potenciar la creació de les arts de carrer.

Bradley Hemmings (esquerra) i Jordi Duran durant la presentació de Gravity a Londres

Per als artistes catalans que integren Gravity, la seva presència al festival londinenc ha esdevingut una oportunitat única per atansar als programadors britànics les seves creacions.

Aquesta coproducció, que agermana FiraTàrrega amb el Greenwich & Docklands Internacional Festival, és la culminació d’un procés que va endegar la Fira el 2004 per donar a conèixer les produccions de carrer catalanes en el mercat britànic, un mercat amb un interès creixent per les produccions internacionals.

El muntatge compta també amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, que dóna suport a les companyies proposades per FiraTàrrega i programades en aquest festival anglès, atès l’interés que aquesta iniciativa representa per a la internacionalització de la creació escènica catalana.

Gravity
Gravity, que també es presentarà al setembre en el marc de FiraTàrrega 2011, proposa un programa de dansa, teatre físic, circ i instal·lació, amb diferents atraccions que tenen com a leit motiv la força de la gravetat. Són diverses actuacions d’artistes britànics i catalans, representades a l’aire lliure, com si fos un passeig al llarg del qual els espectadors poden descobrir girs sorprenents, salts, jocs d’equilibris, etc.

El programa l’integren diferents artistes. La companyia Res de Res + Circo Dux hi presenten Pontes; Max Calaf hi participa amb dues peces, Somewhere…nowhere! i Why do I have wings if I can’t fly?; Fet a mà hi presenta Swap!; i, Guixot de 8 amb Més enllà de l’escultura del segle XX.

Des del Regne Unit, la Company Chameleon participa a Gravity amb la peça Search and find; Up and Over It presenta un espectacle homònim; The weel house és el projecte que porta la companyia Acrojou Circus Theatre; i, finalment FZ Company presenta Pes!, un treball de tècnica circense que compta amb la col·laboració de Llorenç Corbella.

Bradley Hemmings, nomenat director artístic de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Paralímpics de Londres 2012

En el transcurs del festival es va fer públic el nomenament de Bradley Hemmings —actual director artístic del Greenwich and Docklands Festival— com a director artístic de la cerimònia d’obertura dels Jocs Paralímpics de Londres 2012 que, precisament, se celebren en aquest barri londinenc. Hemmings estarà acompanyat, en aquesta nova aventura per Jenny Sealey, actual directora artística de Graeae Theatre Company,  un referent al Regne Unit en el treball teatral amb artistes amb discapacitats.

Font: Fira de Tàrrega

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: