Un film en català, ‘Eva’, obrirà el Festival de Sitges 2011

L’òpera prima de Kike Maíllo, Eva, la primera superproducció de ciència ficció de l’Estat, serà l’encarregada d’inaugurar la 44a edició del Festival Inernacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc del 6 al 16 d’octubre. A més, en l’obertura es projectarà en català, essent la primera vegada que un film en aquesta llengua inaugura el certamen. En la sessió de públic posterior, Eva, produïda per Escándalo Films i distribuïda per Paramount Pictures, es projectarà en castellà, i per a la premsa es farà en ambdós idiomes.

L’elecció del film de Maíllo, a més d’una aposta pel nou talent de casa (com ja es va fer anteriorment amb J.A. Bayona i Guillem Morales), també lliga amb el concepte de la intel·ligència artificial quedominarà aquesta edició, el qual commemora el 10è aniversari d’A.I. (Artificial Intelligence), d’Steven Spielberg.

Una altra producció catalana que es projectarà al festival serà Mientras duermes, de Jaume Balagueró, que a més rebrà un dels premis homenatge, la Màquina del Temps. A Sitges també es projectarà Emergo, el debut de Carles Torrens, produïda per Rodrigo Cortés.

A banda, destaca la coproducció hispano-cubana Juan de los Muertos, que serà el plat fort del dia de la Zombie Walk, el 14 d’octubre. El certamen tornarà a donar una àmplia mostra de cinema en 3D, continuarà la seva aposta pel cinema llatinoamericà de gènere, així com l’asiàtic, que serà present en diverses seccions identificades amb el segell Casa Àsia.

Accions per als professionals

El 10 d’octubre, Catalan Films & TV organitzarà la jornada dirigida als professionals Internet i Europa: reptes i oportunitats per al nostre cinema, on ponents de diferents països com Alemanya, França, Bèlgica, Polònia, Irlanda i Suïssa explicaran les seves estratègies de distribució i promoció de cinema a través de vídeo sota demanda.

El mateix dia a la tarda hi haurà una jornada de videojocs, organitzada amb Televisió de Catalunya, dividida en dos grans blocs: Videojoc i producció audiovisual, i Multi-plataformes com a nous models de negoci.

A banda, la branca digital d’EGEDA crearà dins el seu portal Filmotech.com una plataforma específica per al festival, VeoSitges.cat, una sala virtual on el jurat oficial, la premsa i la indústria disposaran de codis d’accés per al visionat d’algunes pel·lícules.

Tot i alguna retallada, el Festival de Sitges conserva un pressupost de 2,6 milions d’euros.

Font: Cultura 21

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/
%d bloggers like this: