Ix! guanya el concurs Disc Català de l’Any de Radio 4.

La banda ix! ha estat la guanyadora del premi Disc Català de l’Any que impulsa, des de l’any 1979 Radio 4 de Radio Nacional Espanyola. Aquest premi s’escull per votació popular i entre els finalistes hi havia Mishima, Beth, Els Pets, Gossos o Eduard Canimas entre d’altres.

Amb el seu segon llarga durada “L’ingenu és lliure” (Gat Records, 2010), ix! ha consolidat un pop-rock que beu de l’electrònica i de les guitarres esmolades i melòdiques. Amb cançons properes a una poesia llunàtica i levitant  i un directe sòlid i enèrgic ix! va guanyant públic i es mostra com una de les bandes més singulars de l’escena catalana actual.

El seu atreviment per crear un segell propi, Gat Records, és testimoni d’un banda de melomens amb les coses clares: fer pop rock de qualitat amb una identitat pròpia, encara que això signifiqui fer un camí una mica al marge dels grups amb més èxit de públic.

Al seu bloc, ix! anuncia el final de la gira de presentació del seu últim disc. Tot i així, el juny actuaran el Primavera Rock de Cadaqués (11 de juny) i al Festinoval de LLeida (25 de juny).

Deixa un comentari

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/