Una nit de Manel en directe.

Ahir vaig tenir el plaer de poder veure un directe complet del grup Manel. És veritat que ja els vaig veure actuar en l’entrega dels premis Enderrock, però s’ha de dir que va ser una actuació breu de quatre cançons sinó recordo malament.

 

El concert va tenir lloc a la Sala Pasternak de Vic. Una actuació de prop d’una hora i mitja, on el grup barceloní va tocar els temes del seu últim disc “Els millors professors europeus” a més d’alguna versió peculiar com “la gent normal” de Pulp, “No t’enyoro” dels Pets i una més que sorprenent i popular de “la Tortura” de la Shakira i l’Alejandro Sanz. Les dues primeres es poden trobar en el myspace de Manel. Pel que fa a la tercera, sembla que sigui una continuïtat al treball fet per en Roger Mas amb la seva versió del tema de la Paulina Rúbio “Ni una sola palabra” traduït pel cantautor solsonenc al català.

 

Els Manel ofereixen un directe fidel al seu últim treball, molt elaborat musicalment, i amb certes adaptacions instrumentals lògiques en alguns temes. Si un grup treballa les lletres de les seves cançons, aquest també és Manel, ja que ahir es va poder observar un públic entregat que cantava cadascuna de les cançons que proposava el grup en la seva actuació.

 

Un públic que va poder participar plenament del directe amb la possibilitat de pujar a l’escenari a improvisar algunes corrandes més pel tema “Corrandes de la parella estable”. Al meu entendre un petit homenatge a aquesta temàtica de la cançó improvisada.

 

Sens dubte ahir les meves orelles van gaudir amb les melodies més autèntiques dels Manel. Espero que no sigui el darrer i últim cop. No ho dubteu si teniu l’oportunitat, aneu-los a escoltar.

La-gent-normal–manel

 

Deixa un comentari

  • Disseny web: Jose Medina Disseny gràfic: Lluís Bertrans http://lluisbertrans.blogspot.com/